Проведе се обществено обсъждане: Проектобюджет 2024, търговска зона Яворов и новата спортна зала

Сряда вечер, в обстановката на Градска художествена галерия „Дечко Стоев“, администрацията на Община Поморие събра своите граждани на обсъждане. Събитието включваше теми от обществено значение за бъдещето на града и беше домакин на следните ключови точки:

  1. Проектобюджет за 2024 г.
    • Заместник-кметът по финанси, Янчо Илиев, представи проектобюджета за следващата година.
  2. Промяна в търговските зони по бул. „Яворов“
    • Идеята на Иван Алексиев за промяна в търговските площи в района предвижда унификация на масите, които вече ще са разположени от страната на тревните площи, както и поставяне на еднакви чадъри от заведенията вместо досегашните тенти.
  3. Изграждане на спортна зала
    • Благодарение на организираната от Местна коалиция ЗНС /ПП-ДБ, ИТН/ подписка, над 500 граждани обединиха силите си, изпращайки силно послание за местонахождението на новата спортна зала, а именно – желанието хандбалното игрище да не бъде застроявано. Този терен беше представен първи, но отпадна от възможностите.
      Другите предложения включваха двора на голямото училище, „Капката“ в кв. „Малко солено езеро“ и терена в кв. Свети Георги след бензиностанция SNG по посока Слънчев бряг, който събра одобрението на присъстващите. Важно е да се отбележи, че това е частен имот, поради което Иван Алексиев пое ангажимент да организира преговори за отчуждаване.

Запис от общественото обсъждане може да се види в нашата Facebook страница, на следния линк:
https://www.facebook.com/znspomorie/videos/900556468281547

Продължаваме да следим развитието на случващото се в Общинския съвет и ще Ви уведомяваме за всякакви събития от обществено значение.

Scroll to Top