Общинската болница: борба за истината, манипулации и критики

Милен Манолов:
В последните дни ставаме свидетели на редица платени репортажи в една медия, които не мога да не коментирам.

Видни са множество внушения и откровени лъжи, с които г-н Алексиев желае да си излъска имиджа.

На прима виста виждаме една линия, ясно следвана и от неговия ментор г-н Борисов – нападаме всеки неудобен, манипулирайки общественото мнение с жалки съчинения.

Нека да направим анализ на последната му пиар публикация, в която се казва:

Надявам се опонентите ми да закрият и темата с болницата, защото изборите свършиха

Г-н Алексиев, явно темата за болницата сериозно Ви притеснява, щом прибягвате до цинизъм в невиждани размери.
Внушавате на обществеността, че сме били против субсидията за болницата. Докарахте лекари на комисията, от чиито изказвания се затвърди мнението ни, че ги настройвате срещу нас.

В същото време прикривате факта, че управителят Хинов излезе в отпуск и искането ни да представи отчет и бизнес план за болницата остана неизпълнено. Обвинявате ни в агресивно поведение, а в същото време използвате цинични изрази срещу нас при всяка отдала Ви се възможност. „Дъвката“ и „Балонът“ за болницата, както ги нарекохте, няма как да изоставим. За нас, като данъкоплатци е важно парите, които отиват за болницата да се управляват компетентно и с ясен план.

Колкото и да злословите е видно, че настоящият управител не е допринесъл за укрепване на финансовото състояние на болницата – нито с привличане на кадри, нито с откриване на затворените отделения. Напротив, с последното искане за „заем“, ще бъдат изплатени заплатите на персонала за септември и октомври, а за ноември, декември ще се чака ново искане и нова сесия на ОС през януари.

Така ли работим за запазване на кадрите, като ги обричаме на несигурност?

Ще отговоря на въпроса ви с въпрос – вие къде видяхте опозиция в ОбС-Поморие? Страсти има, но опозиция няма.

Не, г-н Алексиев, опозиция има, може да разчитате на това. Но има и явна коалиция ГЕРБ-ДПС, което стана ясно още от първата сесия. С 14-те гласа си осигурявате мнозинство, с което може да прокарате всяка Ваша докладна и съответно да блокирате всяка наша.

Но ние не сме популисти и демагози.

Няма как да гласуваме против докладни, които смятаме че са в ползва на жителите на общината. Няма как да гласуваме против „заем“ за болницата, защото нашата цел никога не е била да работим против съществуването ѝ, напротив.

Това, че Вие се опитвате да манипулирате обществото в обратното, може единствено да накара всеки един от нас, гражданите на общината, да се замислим дали не защитавате д-р Хинов с друга цел?

Аз заставам зад фигурата обществен посредник. Както съм го казвал и през 2016 г., казвам го и сега – имаме нужда от такъв човек, но да е избран не с конкурс, а от хората.

Кои хора, вашите хора ли? Според Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на община Поморие, същия се избира от ОС. Явно общинските съветници според него не представляват „хората“, от които са избрани.

Отново прозира единствената цел – да не се приемат предложения на опозицията!

А относно твърдението, че съм му стиснал ръката и съм казал „че цифрите трябва да се уважават“, мога да кажа две неща. Да, не крия че отидох и подадох ръка. Смятам това за правилно действие след края на кампанията. Точно защото смятам, че проведохме кампания без цинизми и личностни нападки, за разлика от опонента ни, който не пропускаше възможност да ни нарича лъжци и измамници, нарушавайки закона като провежда агитации в общински лечебни заведения.

Но тук идва и поредната манипулация, измислена от г-н Алексиев с явната цел да всее раздор между мен и колегите – твърдението „че цифрите трябва да се уважават“, което е плод на богатото въображение на г-н Алексиев.

Друга точка, която нажежи обстановката на заседанието на Общинския съвет, беше предложението ви за кв. Свети Георги. Разбра се, че там предстои промяна на организацията на движението. Но ви обвиниха, че по този начин администрацията готви въвеждането на синя зона.

Няма как да пропусна и поредната му манипулация. Единственото, което искаме, е да се уважи правото на обществен дебат, за който по време на кампанията той излъга, че ще проведе и чак сега, когато направихме това обществено достояние, реши да го проведе, отново с присъщата доза цинизъм и неистини.

А относно менторството на г-жа Кусева: нормално е човек с дългогодишен опит в ОС да е по-активен от нас в началото на мандата ни.

Ако смятате, че с така написаното ще я демотивирате, ще ми бъде крайно интересно да видя резултата.

За финал ще го попитам защо използва платформата на „Флагман“ със заключени коментари? Явно в чист тоталитарен стил не иска отговори, както каза на срещата с жителите на с. Лъка.

Пожелавам му весело изкарване на коледните и новогодишни празници.
И нека да канализира енергията си в положителна посока.

Scroll to Top