Човешките мотиви зад подкрепата на опозицията за заплатите в МБАЛ Поморие

Една публикация в рупора на кметската администрация в Поморие (https://www.flagman.bg/article/309492/) озаглавена : „Поморие ремонтира бюджета си, за да подпомогне болницата“ ме провокира да взема отношение към изнесеното в нея.

Най-вече заради /цитирам/:

Дори опозицията гласува „За“, въпреки че по време на кампанията опонентите на кмета именно с темата „МБАЛ“ спекулираха.

Още повече, заради изразеното от кмета в нея:

Като по този начин категорично доказаха, че тезата болница е една лъжа и измама.

Няма да се спирам на все по натрапващия се и с нищо обоснован в подобни публични изявления, по адрес на местната опозиция наратив като: „лъжа“, „измама“, „ще ви лъснат лъжите“… и пр.

Но в случая, считам, че няма по-голяма спекулация от преиначения смисъл, който се придава на вота на съветниците от опозицията /коалиция „ЗНС“ и БСП/, подкрепили на последнaта сесия на Общински съвет – Поморие актуализацията на бюджета.

Но онова, което трябва да се разбере и знае е, че те направиха това – не с цел, за да затвърдят установената практика – Общината системно да реанимира, субсидирайки търговското дружество „МБАЛ“ – Поморие, а ЗА ДА НЕ ОСТАНЕ ЗАЕТИЯ В НЕГО ПЕРСОНАЛ ТРЕТИ МЕСЕЦ БЕЗ ПОЛАГАЕМИТЕ МУ СЕ ЗАПЛАТИ на прага на предстоящите Коледни празници.

Основният движещ мотив за тази подкрепа от страна на тези съветници, е продиктуван от чисто човешки съображения, и в никакъв случай не означава отказ от позицията им за неадекватното управление на МБАЛ – Поморие, каквото е внушението на въпросната публикация.

Не веднъж, в хода на предизборната кампания тази позиция, бе честно и открито представяна пред обществеността, и нищо досега не показва , че тези, които я споделят, са отстъпили от нея. И да се представя тя като „спекулация“, „лъжа“ и „измама“, не е нищо друго, освен груба инсинуация, зле прикриваща натрупани негативи по темата.

Нелепо е, да се твърди , че /цитирам/:

Развитието в положителен аспект на МБАЛ-Поморие е факт.

след като отчетените финансови резултати категорично опровергават това твърдение.

Оставам и без коментар твърдението във въпросната публикация:

Специалисти от цялата страна напуснаха предишните си работни места, за да станат част от екипа на МБАЛ – Поморие.

Просто защото не ми е до смях.

Scroll to Top