Питания към кмета на Община Поморие относно отсичането на дървета и поет ангажимент за обществен навес в с. Страцин

Общинският съветник адв. Веселин Анестиев отправи ново питане до кмета на Община Поморие по важни въпроси, свързани с отсичането на дървета и изграждането на обществено ползваеми съоръжения.

Първото питане е относно отсичането и кастренето на дървета в гр. Поморие, в частност на ул. „Манастирска“ пред домове с № 4 и № 6. Граждани изразиха недоволство от тези действия, тъй като дърветата осигуряваха сянка и красива гледка. Анестиев запита каква е причината за отсичането на тези дървета и дали е направена оценка от експерти относно тяхното състояние и какво е било крайното становище на оценката. Освен това, той поиска информация дали ще бъдат засадени нови дървета на същата улица, кога и от какъв вид, както и дали се предвиждат нови засаждания в други населени места в общината.

Второто питане е свързано с обещанието, дадено по време на предизборната кампания за местни избори 2023 г., за изграждане на навес за обществено ползване в с. Страцин, основно предназначен за провеждане на сватби. Съветникът запита дали се предвижда процедура по изготвяне на разрешение за строеж и отпускане на средства от общинския бюджет за изграждането на такава постройка.

Очакваме отговорите на тези въпроси с надежда за решаване на възникналите проблеми с озеленяването и изпълнение на поетите ангажименти.

Scroll to Top