Общината организира обществено обсъждане за „Капката“, ние предлагаме паркинг и зелени площи

Администрацията на Община Поморие е организирала на 10.09.2024 г. от 18.00 часа в сградата на Градска художествената галерия „Дечко Стоев“  публично обсъждане на проект за изменение на Подробния устройствен план – План за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) на УПИ (урегулиран поземлен имот) с идентификатор 57491.501.417, известен като терена „Капката“.

Проектът предлага промяна в статута на терена, който в момента е предвиден за озеленяване.

Нашата позиция е, че преди всичко трябва да се извърши задълбочено геоложко изследване с цел проверка на възможността за изграждане на паркинг.

Ако геологията на терена позволява, оптималното решение според нас би било приземен паркинг, максимално 1 метър под нивото на земята с парк върху неговия покрив, както можете да видите от визуализациите, които генерирахме.

Теренът, с площ от близо 7 декара, беше подравнен в началото на летния сезон на 2023 г. с цел да се използва като паркинг. Това обаче доведе до сериозни проблеми след обилни валежи, когато кал и мръсотия бяха изнесени на уличното платно, създавайки неудобства за околните.

Ние сме категорични, че въпросът с паркирането в Поморие трябва да бъде решен в най-кратък срок, и че теренът „Капката“ може да играе важна роля в това решение.

Обсъждането и последващите действия трябва да се ръководят от добре обосновани и аргументирани решения, които да бъдат полезни на жителите и гостите на Поморие в дългосрочен план.

Scroll to Top