Предложение за възобновяване на наградата „Спортист на годината“ в Поморие

Връчването на престижната награда „Спортист на годината“ в Община Поморие може да се върне след известно време, благодарение на предложението, внесено към Общински Съвет – Поморие от Милен Манолов (Местна Коалиция ЗНС /ПП-ДБ, ИТН/).

Известен със своята подкрепа към спорта и младите таланти, той е убеден, че възстановяването на тази традиция ще бъде отлична възможност за подчертаване на спортните постижения в града и общината. В своето предложение той посочва, че събитието винаги е привличало голям интерес и участието на обществеността, като се подчертава важността му за подкрепата и насърчаването на спорта в региона.

Този ход също така ще окаже положителен ефект върху младежката активност и ангажираност в спорта. През годините събитието „Спортист на годината“ е служило като пример за местните таланти, стимулирайки ги да преследват своите мечти и успехи.

Предложението се очаква да бъде разгледано от Комисията по туризъм, търговия, спорт, младежки дейности и основни поминъци към Общински Съвет – Поморие. При приемане, то ще бъде представено и по време на обсъждането на бюджета на Община Поморие за 2024 г., където ще се отпуснат необходимите финансови средства за успешната реализация и за възнагражденията на победителите.

Scroll to Top