Зададохме въпроси към кмета: кой паркира безплатно на общинските паркинги, какво прави Общината с изоставените автомобили и защо не може да се плаща по банков път за платено паркиране

Адв. Веселин Анестиев отправи няколко важни питания до кмета на Община Поморие, свързани с управлението на паркирането и изоставените автомобили в града.

Ето основните теми на тези питания:

Безплатно паркиране на ППС в платени паркинги

Поради получени сигнали, че някои собственици на автомобили имат разрешение за безплатно паркиране на обособените паркинги в Поморие, по-конкретно на ул. „Петко Каравелов“, той запита дали има издадено такова разрешение и ако да, да бъде предоставен списък на превозните средства и техните регистрационни номера.

Разпространени публикации за изоставени автомобили

Друг въпрос се отнася до сигнал и публикации в онлайн медии, който описва изоставени автомобили на територията на Поморие. Анестиев иска информация дали са определени места за предаване на излезли от употреба МПС и дали са предприети мерки за тяхното събиране и предаване в центрове за разкомплектоване.

Начин на плащане за паркиране и издаване на платежни документи

Третото му питане е свързано с начина на плащане на таксите за платено паркиране. Анестиев поиска информация дали съществува банкова сметка за плащане на тези такси и защо плащанията не могат да бъдат извършени по банков път. Освен това, той запита защо някои от автоматите за плащане не издават писмен платежен документ.

Очакваме ясно и конкретно разяснение от г-н Иван Алексиев по поставените въпроси.

Scroll to Top