КПК потвърди липсата на конфликт на интереси сред общински съветници от опозицията

Искаме да Ви информираме за развитието около сигнал, подаден от Постоянната комисия по закона за противодействие на корупцията при Общински съвет – Поморие до Общинската избирателна комисия (ОИК) и Комисията за противодействие на корупцията на Република България (КПК).

Сигналът е насочен срещу Милен Манолов, Ива Кусева и Найден Пулакев, относно наличие на конфликт на интереси и несъвместимост, в качеството им на общински съветници и членове на управителния съвет в „Болнично настоятелство към МБАЛ Поморие ЕООД“.

Сигналът е подписан от председателя на комисията Никола Абрашев.

КПК излезе с решение № РС–КПК-1118-24-065 от 01.07.2024 г., с което постановява, че не установява конфликт на интереси и несъвместимост по отношение на тримата общински съветници. Това заключение би следвало да е ясно и за хора без сериозни юридически познания, тъй като болничното настоятелство е сдружение с нестопанска цел и по устав има за единствена цел да подпомага „МБАЛ Поморие“ ЕООД и няма достъп до финансовите средства на лечебното заведение.

За съжаление този опит за отстраняване на общински съветници от опозицията показва, че за подателите на сигнала реваншизма и налагането натиск са по-важни, отколкото да работят в полза на болницата и нашата общност.

Призоваваме Ви да следите внимателно подобни случаи и да настоявате за прозрачност и справедливост в нашата община. Нека се обединим в усилията си да подобрим живота и условията в Поморие, като се противопоставяме на опитите за политически натиск!

Scroll to Top